Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Κινητικότητα και Απολύσεις



Αγαπητοί μου συνάδελφοι,
έχουν περάσει πολλές ημέρες από την τελευταία ανάρτηση αλλά δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες οι εξελίξεις έτρεχαν με τέτοιους ρυθμούς που δεν μου επέτρεπαν να διαθέσω ούτε αυτά τα 20 λεπτά που χρειάζομαι για να γράψω τις 5 αράδες στο blogspot.

Την περασμένη Τρίτη το απόγευμα εκδόθηκε το πολυπόθητο ΦΕΚ 1205Β που αφορά την κινητικότητα περισσότερων από 2000 ανθρώπων, όλοι συνάδελφοι από διάφορες υπηρεσίες! Το κατάπτυστο ΦΕΚ προβλέπει για όλους αυτούς μόνο 547 θέσεις σε Νοσοκομεία, Δικαστήρια και ΚΕΠ. Άρα η διαβεβαιώσεις για το ότι το ΥΠΠΟΑ θα ήταν φορέας υποδοχής της κινητικότητας ήταν φούμαρα!
Το ΦΕΚ δημοσιεύτηκε μόλις 3 ημέρες πριν την ημερομηνία λήξης της διαθεσιμότητας για χιλιάδες συναδέλφους, μεταξύ αυτών και περίπου 25 ατόμων του δικού μας φορέα,  που κλήθηκαν να συμπληρώσουν τις αιτήσεις τους μέσα σε πανικό μιας και ο χρόνος μελέτης των θέσεων ήταν εξαιρετικά μικρός. Την Πέμπτη δημοσιεύθηκε επίσης και μια εγκύκλιος που αναδημοσιεύτηκε και στην ιστοσελίδα της ΠΟΕ- ΥΠΠΟ με οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης! Άρα οι μέρες συμπλήρωσης μειώθηκαν σε δύο! Τέλος οι αιτήσεις που πρέπει να συμπληρώσουμε όλοι οι διαθέσιμοι βρίσκονται στην σελίδα του ΑΣΕΠ.  Να σημειώσουμε πως την εγκύκλιο που μπορούμε να βρούμε στη σελίδα της διαύγειας μέχρι την Πέμπτη που ακόμα οι συνάδελφοι προσπαθούσαν να βγάλουν άκρη με τα "κουτάκια" δεν την είχε λάβει η κεντρική υπηρεσία και άρα δεν υπήρχε καμία βοήθεια προς τους συναδέλφους!
Ταυτόχρονα στον ΑΣΕΠ εκδόθηκε και νέος πίνακας κατάταξης (προφανώς μετά από ενστάσεις κι αιτήσεις θεραπείας) για τους σχεδιαστές!!!!!!  Συνέπεια αυτού κάποιοι συνάδελφοι να βγαίνουν εκ νέου σε διαθεσιμότητα(?) και κάποιοι άλλοι να επιστρέφουν στη δουλειά τους (?) Ο νέος πίνακας συμπεριλαμβάνει και συναδέλφους (6-7) που έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί ή έχουν κάνει αίτηση για να συνταξιοδοτηθούν!!!!! Εν αναμονή κι αυτών των εξελίξεων έχουμε να σας ενημερώσουμε τα παρακάτω:

Όλοι οι συνάδελφοι να καταθέσουν αιτήσεις ΚΑΝΟΝΙΚΑ προκειμένου να παραμείνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας για όσο θα διαρκέσει η διαδικασία!
Οδηγίες για την συμπλήρωση των αιτήσεων θα ανέβουν από εμένα Δευτέρα-Τρίτη όσο πιο αναλυτικά γίνεται! Όμως θα είμαι στη διάθεση των συναδέλφων και τηλεφωνικά.
Σε σχέση με την πιστοποίηση ECDL κανονίσαμε (σε συνεργασία με την ΠΟΕ-ΥΠΠΟ και την ευχαριστούμε γι αυτό) να πραγματοποιήσουμε ένα σεμινάριο για ήδη χρήστες των word, excel και Internet Explorer - Outlook (των 3 ενοτήτων που κρίνονται απαραίτητες για το ECDL) και στη συνέχεια να δώσουμε με πολύ καλή τιμή ανά άτομο για την πιστοποίηση. Σας έχω ήδη καλέσει προσωπικά όλους! Κάποιοι δεν απάντησαν στο τηλεφώνημα ίσως επειδή δεν αναγνώρισαν το νούμερο της ομοσπονδίας ή του κινητού μου! Δευτέρα θα ξανακάνω προσπάθεια να επικοινωνήσω με τους υπόλοιπους. Αν κάποιος επιθυμεί να συμμετάσχει ας με καλέσει να με γλυτώσει από κόπο και χρήμα!

Ακόμα και τις τελευταίες ημέρες πριν τις εκλογές, η πολιτική της κυβέρνησης είναι να
ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ.

Αποδεικνύει πως τα όσα "Τάζει" στους υπαλλήλους των 800 € είναι ψεύτικα!  Πριν από λίγα χρόνια έλεγαν στα κανάλια οι πολιτικοί μας για τη γενιά των 700€ εννοώντας πως ήταν μισθοί πείνας! Σήμερα όλοι αυτοί που περισσεύουν από το δημόσιο είναι αυτοί που παίρνουν
από 500-1000! Αυτοί που παίρνουν τα 5000 είναι οι χρήσιμοι! Εμείς των 800 τους ευχαριστούμε και θα τους το δείξουμε αύριο και την επόμενη Κυριακή αλλά και στις επόμενες Εθνικές εκλογές (που μακάρι να γίνουν πολύ σύντομα) την ευγνωμοσύνη μας!

(Επειδή το κείμενο αυτό εκφράζει και πολιτική άποψη έχω την υποχρέωση να το υπογράψω!)

Ασλάνης Γιώργος
Σχεδιαστής Μέσω Συστημάτων Η/Υ
(που κατά το νόμο, δεν έχω πιστοποίηση χρήσης Η/Υ παρά το γεγονός πως είχα την τύχη να διδάσκω 4 χρονιές - 8 εξάμηνα σε Δημόσιο ΙΕΚ)
σε διαθεσιμότητα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου